Summa sidvisningar

onsdag 23 februari 2011

Arbis Anpassade allsångsgrupps konsert


Igår kväll upplevde vi en historisk konsert i Nykarleby. Arbiskursen för anpassade i allsång hade under hela terminen övat för sin första konsert. 24 glatt sjungande deltog i uppträdandet. Vi fick lyssna till sånger som Teddybjörnen Fredriksson,  Jag vill vara din Margaretha och Jag vill ha en egen måne.

Konserten varade en knapp timme och förutom körsång så uppträdde även flera solister. Kören blev ännu inapploderad till ett extranummer.
Över 200 personer fanns i publiken och det är inte ofta vi har så många på konsert i Nykarleby.

”Årets konsert i Nykarleby”  sades av nöjd  besökare.

 (video från kvällen här)




Anders

Torsdagsföreläsning, det moderna föräldraskapet.


Förra torsdagen besökte Louise Hallin oss och förläste om fostran, barn och föräldraskap. Louise var mycket kunnig, påläst och hade stor erfarenhet i ämnet. Hon berättade bl. a. om vikten av att finnas här och nu för barnen. Om att ”tjata” och säga nej inte bara en, två och tre gånger, utan i 23 år.

Med sitt raka sätt och svar på frågor så bjöd Louise både på kunskap och skratt.



Anders

måndag 21 februari 2011

Tobias Karsson till årets gymppa- och danskonvent.



Nu är det klart att Tobias från Let´s Dance kommer till vårt gymppa- och danskonvent lördagen den 17 september. Tobias kommer att köra 3 pass som är öppna för alla att delta i. Förutom Tobias kommer konventet att erbjuda olika gymppa och Zumba pass.

Anders

måndag 14 februari 2011

Premiär

Premiär för Arbis egen film om vår verksamhet. En kort liten film på 88 sekunder som visar en del av vår verksamhet. Ett sätt att försöka beskriva vårt utbud och verksamhet. Titta gärna på filmen.




Anders

fredag 11 februari 2011

Odlarglädje

Gårkvällens förleläsning med Åke var en riktig inspirationskick! Han berättade för ca 80 personer på ett humoristiskt inspirerande sätt om hur vi får fina odlingsbäddar, hur viktigt det är med rätta gödningen och många olika odlingsmetoder. Vi fick även höra om hur vi kan lyckas med att få en lång skördeperiod och hur små små knep kan vara väldigt betydelsefulla för vår skörd.

En sak som hobbyodlarna fick klart för sig är att vi oftast sår alltför tätt...minst 3 cm mellan fröna påminnde Åke oss om med jämna mellanrum under kvällen.

Åke hade även med sig olika tomatfrön från bl.a Sibirien, Kina och USA, dessa var mycket gamla sorter och motståndskraftiga mot de vanligaste tomat"sjukdomarna".

Barbro & Catrin

onsdag 9 februari 2011

Åke Trudesson


I morgon håller vi då vår dubbelföreläsning med Truedsson. Den första ”Lyckan är ett eget grönsaksland” och den andra ”Tomater i alla färger och former”. Vi är redan glada över alla anmälda för lokalen håller på att bli överfylld, men vi skall ännu plocka fram lite extra stolar så alla ryms med.

Truedsson är kanske nordens nr 1 på kunnande om Tomater och han har skrivit många böcker om tomatodling, grönsaksodling, frukter och bär m.m. Han kommer från södra Sverige och medverkade i många år med Gunnel Carlsson i SVTs gröna rum.

Ser framemot två inspirerande och lärorika föreläsningar i morgon.

Anders

torsdag 3 februari 2011

Tilda-docka

Inkommande lördag kör kursen Sy din egen Tilda-docka igång. Efter höstens kurs var inspirationen och skapandet i full gång, så en ny kurs på våren var verkligen önskad! Med läraren Ann-Sofis hjälp lär deltagarna sig att sy Tilda-dockor enligt norska Tone Finnangers design.

Materiallista på saker deltagarna behöver ha med:

‑Hudfärgat tyg, beige lakanstyg går bra, ca 30‑40 cm beroende på vad man vill
sy.
‑Smårutigt, smalrandigt, småblommigt tyg, restbitar som ni har hemma(lappteknikstyger passar bra)till tex. byxor, klänningar, kjolar, foder i kaninöron osv.
‑Enfärgat tyg i de färger ni själv tycker om.
‑ev. fleecetyg, ylletyger som inte fransar sig, linnetyger.

Annat som man behöver:
‑Vadd, vanligt fiber hobbyvadd
‑Garn till hår
‑Ev. knappar, spetsar, dekorband, pärlor om man vill ha lite extra på sin docka.
‑Sytillbehör (nålar, tråd sax osv.)
‑Papper och penna att rita av mönster med.
‑Ev. vlisofix/limpapper till applikationer
‑Mellanvadd till änglavingar beroende på vilken modell man syr.
‑Symaskin

Läraren Ann-Sofie tar med alla Tildaböcker och olika mönster så ni får välja vilken "Tilda"just du vill sy. Det finns modeller för nybörjare och för dom som sytt mycket, huvudsaken att du ska tycka det är roligt att sy en egen "Tilda". Ann-Sofi har också med ögonfärg och rouge som ni får använda. Vid Sinooperi i Vasa(Citymarket 2.a våning invid torget) finns olika Tildaprodukter och tyger. Ni kommer att få rabattkuponger på tyg till Sinooperi, men det går lika bra med egna restbitar man har hemma. Vill ni se ex. på olika modeller och få ideér på tygval, gå in på http://tygodamm.blogspot.com, titta under "etiketter" , där finns det modeller från olika Tildaböcker och materialsatser.

/Catrin

tisdag 1 februari 2011

Kursbesök, Navigation & Zumba


Navigation 1, Skärgårdsnavigation.

Ett klassrum fyllt till brädden med intresserade deltagare. Alla sittande ritande och räknande på sjökartor. En härlig syn. Dessutom var kursdeltagarna till 95 % män. Vi tycker mycket om när kvinnor är på våra kurser, men när männen kommer till kurs är vi extra glada i och med att vi totalsätt har bara 25 % män på kurserna.

Zumba 1.
Även en fullsatt sal med damer som Zumabde loss. Pulsen hög och svetten rann. Såg ut som ett riktigt effektiv träningspass och närmare 100 deltagare. Totalt på våra Zumba kurser har vi över 300 deltagare. Wooow, vilken Zumba trend som sköljer över vår nejd.

Anders